:: TypejelaH ::

Sembang, gosip, mengupat sambil menyebarkan ilmu atau mendapatkan ilmu !!!!!
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Kereta apa yang korang suka?

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 34
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Fri Nov 30, 2007 9:53 am

boleh tak kalau aku suruh kau tolong tengok kan Mr.Etang...
itu pon kalau kau tak bz and atas kebenaran madam zeds...
kalau boleh tolong tengokkan nanti ehk..

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.justforum.net
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
encik etang

avatar

Posts : 61
Join date : 2007-08-13
Age : 34
Location : Petaling Jaya

PostSubject: kereta apa ang korang suka?   Mon Dec 03, 2007 3:56 pm

typejelah wrote:
boleh tak kalau aku suruh kau tolong tengok kan Mr.Etang...
itu pon kalau kau tak bz and atas kebenaran madam zeds...
kalau boleh tolong tengokkan nanti ehk..

Assalammuailaikum...

Alhamdullilah dah kuar dah kereta...sure sonok kan ada harta sendiri..caya ar dah ada keta..best lak aku dengar...bagus-bagus, x sabar nak tengok keta 2..n dengar citer nak gi PD ek...ok gak 2..boleh test keta masing2..betul x?

nak tolong tgkkan keta boleh..tp aku x pandai sangat, nanti aku bawak gi bengkel 2 k...buat masa ni aku bz sikit n biar aku deal ngan pomen 2 untuk kau dulu k...kena buat masa malam ar..n kau nak buat apa kat keta 2..nak full servis ke?


p/s: Caya ar cik rozie...BERUSAHA!BERUSAHA!BERUSAHA!


Best Regards,

Zulshahreen Shah Bhari a.k.a encik etang
DATSUN Owner 120Y... Made for ME just for ME...
MITSUBISHI MIRAGE (COLT-1989)...UNBELIEVABLE...
www.datsun1200.com / www.mirage-work.com
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 34
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Dec 05, 2007 11:47 am

Alhamdullilah..
seronok gak ade kereta and harta sendiri nie..

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.justforum.net
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 34
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Dec 05, 2007 1:58 pm

etang kalau aku nak tiru macam kau boleh tak?
aku nak letak signature 4G91 owner macam kau tu leh tak?

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.justforum.net
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Dec 05, 2007 2:29 pm

typejelah wrote:
etang kalau aku nak tiru macam kau boleh tak?
aku nak letak signature 4G91 owner macam kau tu leh tak?

semangat tuh... semangat tuh...
itu yg kita mau...

sori off topic jap...
sapa yg tinggal berdekatan dgn kedai pancing???
blh tolong tengokkan BERKLEY POWER BAIT tak???
kalau ada minta hubungi saya dengan kadar segera...
nak minta tolong belikan la... tolong la yer... plisssssssss...
pasal uwang jgn risau... xsilap harga benda tu dalam RM50 mcm tu la...
enche rozi... tolong surveykan kalau pree ya...

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 34
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Dec 05, 2007 5:09 pm

dah tengok kat lelong.com.my

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.justforum.net
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Dec 05, 2007 7:10 pm

typejelah wrote:
dah tengok kat lelong.com.my

dah tgk la bro... xjumpa... reel banyak la...
benda ni macam perfume utk ikan la... kita salut2 umpan tu dgn benda ni la... utk menarik perhatian ikan supaya umpan kita kena telan... dah tiap kali trn manceng ikan xnak mkn umpan aku... huhuhuhuhu... Crying or Very sad
benda ni feymes btl sbb tu stok dkt kk ni cpt habis...

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 34
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Dec 06, 2007 5:07 pm

hang reffer sini ade kah benda nie yang hang carik
http://www.lakemichiganangler.com/store/Berkley_Power_Bait_Products.htm

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.justforum.net
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 34
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Dec 11, 2007 2:33 pm

kemana menghilang pemilik kereta turbo dan pemilik kereta kancil dengan piping 3 inchi nie...
tak de datang jengok sini pon..

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.justforum.net
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Dec 11, 2007 4:10 pm

typejelah wrote:
kemana menghilang pemilik kereta turbo dan pemilik kereta kancil dengan piping 3 inchi nie...
tak de datang jengok sini pon..

sapa kah pemilik kancil piping 3inci tu??? setau aku piping kancil aku xsebesar tu... Question Question

aku ada buka topik la dkt sembang2 tu... ko masuk la juga dkt situ... share sikit life selepas belajar atau yg paling tepat life sesudah berkerja...

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 34
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Dec 12, 2007 10:27 am

aku ingat hang dah masuk piping 3 inchi
ari tu hang kata nak boh..

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.justforum.net
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Dec 12, 2007 12:09 pm

tu kalau aku ikutkan nafsu serakah aku... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil tapi sebab aku xikut so xjadi la aku masukkan... cat cat cat ko bila nak post pic keta ko tu??? xsabar pula aku nak nengoknya... xbaik wooo buat kawan tunggu lelama... Mad

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
encik etang

avatar

Posts : 61
Join date : 2007-08-13
Age : 34
Location : Petaling Jaya

PostSubject: kereta apa yang korang suka?   Wed Dec 12, 2007 3:53 pm

typejelah wrote:
etang kalau aku nak tiru macam kau boleh tak?
aku nak letak signature 4G91 owner macam kau tu leh tak?

Erk..cam2 pulak...letak jek, aku x kisah..kena bangga dgn benda sendiri..betul x?huhuhu....amacam keta?ok ke ngan servis hari 2?neway..lawa keta n berbaloi ar beli coz brother 2 kata kat aku yang enjin kau 2 owner lama keta 2 pandai jaga coz xde masalah sangat...lawa n memuaskan sekali..saya bagi 5 bintang..>> sunny sunny sunny sunny sunny (xde bintang,ganti ngan matahari boleh ek..huhuhu)

p/s: kereta cun n lawa, sungguh berbaloi.... Very Happy


Best Regards,

Zulshahreen Shah Bhari a.k.a encik etang
DATSUN Owner 120Y... Made for ME just for ME...
MITSUBISHI MIRAGE (COLT-1989)...UNBELIEVABLE...
www.datsun1200.com / www.mirage-work.com
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 34
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Dec 13, 2007 12:16 pm

thank etang atas perhatian anda keatas kereta saya...
kepad ipen tunggu~~~~~~
sebab tak ambik gambar lg kereta tu..

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.justforum.net
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Dec 13, 2007 12:17 pm

AKU PUN NAK LETAK DT SIGNATURE AKU JUGA LA SBB AKU BANGGA DGN KETA AKU... sunny sunny sunny sunny

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 34
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Fri Dec 14, 2007 10:12 am

bagus ipen....
bila nak pasang piping 3 inchi tu ipen??

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.justforum.net
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
Mrs Etang

avatar

Posts : 40
Join date : 2007-08-13
Age : 34
Location : armpunk soon will be pj

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Fri Dec 14, 2007 3:02 pm

typejelah wrote:
bagus ipen....
bila nak pasang piping 3 inchi tu ipen??

sorang lg rakyat m'sia yg akn menyebabkn....
-penambahan pencemaran bunyik n udara....uuhuuu
-poket lak blh jd kurus disebabknnya...

p/s:-cik abgku...jgn marah arrr...lalalalala bounce
:-renung2kn dan slamat beramal <versi ustaz dlm radio tuu>
Back to top Go down
View user profile
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Fri Dec 14, 2007 4:08 pm

zeti yusliana wrote:
typejelah wrote:
bagus ipen....
bila nak pasang piping 3 inchi tu ipen??

sorang lg rakyat m'sia yg akn menyebabkn....
-penambahan pencemaran bunyik n udara....uuhuuu
-poket lak blh jd kurus disebabknnya...

p/s:-cik abgku...jgn marah arrr...lalalalala bounce
:-renung2kn dan slamat beramal <versi ustaz dlm radio tuu>

Salam cik zeti... lama xnampak hang masuk forum...
xde la enche Rozi... aku xkan senaraikan diri jadi rakyat Malaysia yg mcm cik zeti ckp tu... aku register jadi pemancing tegar je lah... still blh menguruskan poket dan dompet... tapi insya'Allah ada rezeki blh bawa balik lauk... jom ke tg. badak esok!!!! kita mancing sampai lebam... sunny sunny sunny

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 34
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Mon Dec 17, 2007 9:35 am

zeti yusliana wrote:
typejelah wrote:
bagus ipen....
bila nak pasang piping 3 inchi tu ipen??

sorang lg rakyat m'sia yg akn menyebabkn....
-penambahan pencemaran bunyik n udara....uuhuuu
-poket lak blh jd kurus disebabknnya...

p/s:-cik abgku...jgn marah arrr...lalalalala bounce
:-renung2kn dan slamat beramal <versi ustaz dlm radio tuu>


er... nasihat yang agak berguna...
macam mana cara untuk mengatasinya plak??
kalau poket boleh jd kurus tu aku rasa macam boleh di atasi..
bila keluarkan duit untuk beli barang kereta tu mintak aja resit yang tebal2x dari kedai tu..
lepas tu letak dalam dompet..
jadi dompet tak jd kurus lagi..
kalau yang pencemaran bunyi tu aku tak tau lah..
tolong beri pendapat..

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.justforum.net
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
encik etang

avatar

Posts : 61
Join date : 2007-08-13
Age : 34
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Mon Dec 17, 2007 5:03 pm

typejelah wrote:


er... nasihat yang agak berguna...
macam mana cara untuk mengatasinya plak??
kalau poket boleh jd kurus tu aku rasa macam boleh di atasi..
bila keluarkan duit untuk beli barang kereta tu mintak aja resit yang tebal2x dari kedai tu..
lepas tu letak dalam dompet..
jadi dompet tak jd kurus lagi..
kalau yang pencemaran bunyi tu aku tak tau lah..
tolong beri pendapat..

Ler..awat susah2..pakai ar beskal...baru caya...x mengeluarkan pencemaran bunyi dan asap langsung..cuma yang keluar bunyi dan asap perkumuhan dari "belakang", 2 aja...eeemm.....hahahah.... sunny sunny sunny sunny sunny sunny < style ar ikon matahari ni...saya SUKAAAAA...


Best Regards,

Zulshahreen Shah Bhari a.k.a encik etang
DATSUN Owner 120Y... Made for ME just for ME...
MITSUBISHI MIRAGE (COLT-1989)...UNBELIEVABLE...
www.datsun1200.com / www.mirage-work.com
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 34
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Dec 18, 2007 10:48 am

kekawan...
aku tanya kedai buat piping harganya RM120 tak termasuk muffler lg..
sebagai contoh muffler tu harga RM200 + piping RM120 jadilah RM320.
mahal aku rasa korang rasa mahal ke berpatutan...

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.justforum.net
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Dec 18, 2007 12:13 pm

ala enche rozi... gaji besar tu... tukar je la... small the pisis...

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
Mrs Etang

avatar

Posts : 40
Join date : 2007-08-13
Age : 34
Location : armpunk soon will be pj

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Dec 18, 2007 3:31 pm

typejelah wrote:
kekawan...
aku tanya kedai buat piping harganya RM120 tak termasuk muffler lg..
sebagai contoh muffler tu harga RM200 + piping RM120 jadilah RM320.
mahal aku rasa korang rasa mahal ke berpatutan...

errmm...kalo ko nk ikut pendapat aku...baik x yah nk tukar...uhuuhuu bersyukur laa dgn aper yg ada...ahahhaha...
errmm aku berpendapat bahawasanya apabila ko bertukar semua2 diatas ia akn mengeffect ko n masyarakat sekeliling ko jer..uuhuuhuhu
ini kerana cuba kita renung2kn betapa bnyknya minyak (future side) yg akn dipergunakan apabila enche rozi mengubah benda2 di atas...tambahan pula ianya akan menganggu masyarakat sekeliling enche rozi dgn deruman yg kdg2 tu bisa menyebabkn bayi yg sedang nyenyak tido leh terjaga (mak budak tu sure tensen dgn hang)...warga emas yg inginkn hari yg damai dan bnyk lg faktor yg harus diambil kira oleh saudara...
aku sbg seorg rakyat Malaysia yg perihatin hanya mampu berkongsi pendapat aku ajer...tp terpulanglah pada tuan tubuh itu sendiri...

-I'm Proud to Be Malaysian-

p/s:-pandai2 jer aku bg nasihat...ehehhee nk check minyak itam pn aku still lg suruh kekanda hatiku yg buat...ihihihiihi...
:-jgn marah arrr kpd saper2 yg b'kenaan
:-uhuuhuhuhu
bounce
Back to top Go down
View user profile
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Dec 18, 2007 6:15 pm

nampaknya cik zeti kita semakin arif dgn dunia pemotoran... syok la mcm ni... dan juga sungguh prihatin jiwa cik zeti... ala tukar minyak hitam tu biar kekanda hang je yg buatkan... tu salah satu cara untuk bermanja juga tu... aku pula selalu bermanja dgn mekanik keta tmpt aku ni suruh tukar minyak hitam... apa nak buat xde kekanda... pasal kos buat piping tu aku setuju la dgn cik zeti kita... sbb kalau aku... baik aku beli mesin pancing baru... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes sekurangnya bayi xmenangis... warga emas xmarah... cheers cheers cheers

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 34
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Dec 26, 2007 12:36 pm

bosan lah plak tak meriah kat sini..
ipen bila nak datang seberang sini..
rindu lah weh kat hang..

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.justforum.net
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
Sponsored content




PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   

Back to top Go down
 
Kereta apa yang korang suka?
Back to top 
Page 5 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 Similar topics
-
» Perlengkapan yang dibutuhkan aquarium laut
» Jenis-jenis Ikan Predator yang biasa dipelihara
» Ikan-ikan yang cocok untuk Aquascape
» 10 ikan Predator purba yang masih hidup
» Apa yang menarik dari memeilihara Cichlid itu?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
:: TypejelaH :: :: Hal Ehwal Kereta..-
Jump to: